Digital Dannelse i Øjenhøjde – Foredrag

Lige nu fødes en generation af børn, som synes det er lige så almindeligt at deres forældre kigger ned i en skærm, som vi synes det var at nogen røg i bilerne i 80erne. Men er det mon lige så skadeligt?

Vi forældre var de første generationer til at gøre brug af internettet, men vores børn har på mange måder allerede overhalet os på nettet, på mobilen og på tabletten. Deres generationer betegnes som digitalt indfødte og bliver kaldt smart-generationen. 
Men hvordan ruster vi vores børn til den digitale fremtid, og forholder os til deres sociale adfærd på youtube, snapchat og instagram?

Med udgangspunkt i den seneste forskning på området, samarbejde med landets førende eksperter og flere års samarbejde med nogle af de største danske youtubere og influencers, giver jeg et indblik i den digitale virkelighed mange børn og unge dagligt opsøger og komme med gode råd til digital dannelse.

Ammebilledet anno 2011 er nok velkendte for mange. Men har det konsekvenser for barnet at moderens opmærksomhed er rettet mod skærmen?

“Stevns bibliotekerne havde Mia på besøg, som holdt et oplæg om digital dannelse. Mia er meget kompetent og virkelig god til at vurdere hvor vores niveau var og derefter god til at justere. Vi blev både klogere og inspireret og er nu klædt bedre på til at arbejde med digital dannelse.”

May-Britt Diechmann
Biblioteksleder

“I foråret 2018 holdt Københavns Biblioteker en række workshops med temaet Leg og lær med programmering for de 5-8 årige. I den forbindelse skulle vi bruge en oplægsholder, som kunne fortælle forældrene om børns digitale dannelse og her faldt valget på Mia Ben-Ami. Hun holdt en række oplæg i KBH og jeg var så heldig at overvære et af dem.

Det var et spændende oplæg, hvor man også lærte lidt om sin egen generation og hvorfor der er forskel på hvordan vi opfatter verden i forhold til vores alder. Noget, som kan være godt at have i baghovedet, når man skal snakke med sine børn om de digitale udfordringer.”

Kirsten Dam Pedersen
Bibliotekar på Københavns Biblioteker